Translate

piątek, 22 stycznia 2016

Ystad część 2





YSTAD [0 km] / 18,3 tys. mieszkańców
Najbliższy nocleg w Ystad znajdziemy już na stacji kolejowej. W ceglanym budynku funkcjonuje pensjonat B&B. Pokoje dwuosobowe z łazienką i WC na korytarzu 795 SVK. W cenie pościel i ręczniki a w wysokim sezonie także śniadanie. Pokoje jednoosobowe wynajmowane tylko poza sezonem w cenie 695 SVK. Lokalizacja o tyle ciekawa że stacja kolejowa pełniła rolę filmowego posterunku w filmach o Kurcie Wallanderze. Kilka pamiątek z tym związanych w tym pokój o nazwisku detektywa. Kontakt z recepcją pod telefonem 070 857 79 95, e-mail: stationen@turistlogi.se, www.turistlogi.se
Ystad Lägenhetshotel to nocleg w 2 apartamentach: jednopokojowym (500-700 SVK) lub dwupokojowym (700-900 SVK) w spokojnej okolicy naprzeciwko parku ludowego. Surbrunnsvägen 23, tel: 070 511 66 14, kontakt możliwy także przez stronę internetową http://www.ystadslagenhetshotell.se 
Tańszą opcję noclegową w postaci kempingu znajdziemy na wschód od miasta w sosnowym lesie Sandskogen (dojazd wzdłuż Österleden, czyli trasy nr 9). W pobliżu piękna piaszczysta plaża i liczne urządzenia sportowe. Na miejscu restauracja w dawnym pawilonie myśliwskim oraz sklep spożywczy. Z rozrywek tor do minigolfa. Ustawienie namiotu w cenie 220-270 SVK w zależności od sezonu, przyczepa lub kamper 250-305 SVK. Do tego dodatkowa opłata za przyłączenie do prądu (45 SVK). Możliwość wynajęcia czteroosobowego domku z aneksem kuchennym w cenach 550-800 SVK w zależności od sezonu i umeblowania. Recepcja po lewej stronie drogi. Kontakt telefoniczny 041 11 92 70, e-mail: info@ystadcamping.se. Strona web: http://www.ystadcamping.se

INFORMACJA TURYSTYCZNA mieści się w centrum miasta przy Sankt Knuts Torg w budynku Muzeum Sztuki. W tygodniu otwarte od 9 do 17, w soboty między 11 a 15. W niedziele możliwy dostęp do broszur informacyjnych w sklepiku muzealnym w godzinach 12-16. Telefon: 041 157 76 81, e-mail: turistinfo@ystad.se

Muzeum Sztuki w Ystad - siedziba informacji turystycznej
     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz